Saturday, November 27, 2010

Att Designa en Personlig Lärmiljö

efter personlig lärstil, det är vad jag försöker att göra genom den här bloggen. Gjorde ett simpelt självtest på en studiedag i skolan för något år sedan. Syftet var att testa vilken av Kobbs fyra lärstilar (idégivare, prövare, sammanställare eller förklarare) som passade mig.

Jag blev en klockren prövare nästan helt utan andra inslag och ja, det kan nog stämma i många sammanhang. Jag gillar att testa nya grejer och sedan skriva om det i den här bloggen för att lära mig att hitta bättre former för undervisning.

Men lite roligt är det ju också att sammanställa sådant som flera bygger tillsammans, för det brukar väl bli bättre än det som man försöker tänka ut helt själv. Därför har jag nu tagit whiteboarden från mitt tidigare blogginlägg och länkar till den här i menyn ovan, under rubriken:

Jag vill veta vad Du tycker kännetecknar en perfekt lektion

Några har redan skrivit på tavlan och det är jättekul. Jag hoppas att den tids nog ska bli fullklottrad:) Ni månadens 230 unika besökare, det vore jätteroligt att sammanställa era erfarenhet och tankar i den här frågan.

De här två skulle nog också fått lärstilen prövare som jag känner dem