Eget foto |
Eftersom kursen hela tiden varit förlagd utomhus i trevliga miljöer och vi har varit nio studenter på en lärare så har det varit som en lärorik lyxsemester. ♥ Det trista återstår nu, nämligen att sitta inomhus och banka in alla ca 500 latinska namn i huvudet inför tentan :(. Jag undrar om det ens kommer att gå för jag har lite andra aktiviteter inbokade...
Kommentar i efterhand (2012-07-26). Tentan gick bara fiiint!!! :-)
Röd skogslilja Cephalanthera rubra Eget foto |
Floristikstudier nog skulle passa att ha i MOOC-form, alltså i form av en Massive Open Online Course. (Se mina tidigare blogginlägg från kurserna PLENK2010 och CKK11).
En MOOC är ju en kurs i fri form där du kan delta på distans och forma den själv utifrån syfte och förkunskaper och där man använder sig mycket av sociala medier. I en MOOC finns inget självklart centrum. Dock blir det så, att de som är mycket socialt aktiva (kommenterar på bloggar, retweetar etc) liksom de som har speciella förkunskaper, blir naturliga centrumpunkter för andra..
De som har liknande syfte och intresse brukar också hamna i samma kretsar i en MOOC, som totalt kan ha tusentals deltagare. Exempelvis skulle kanske vissa bara intresserar sig av vattenväxter, vissa för vanliga blommor i sitt närmaste område etc. Mitt syfte skulle nog vara att lära mig känna igen växterna och även kunna berätta något intressant om varje. (Inte att lära de latinska namnen)
Nedan ett exempel på hur man kan studera floristik med twitter. Följ gärna Annelies exempel och twittra frågor till mig om vilda blommor du hittar, nu medan jag kommer ihåg något från kursen.
@LinnGustavsson Här kommer en blomma dom växer på min gård. Känner du igen den? twitter.com/DrewsenA/statu…
— Annelie Drewsen (@DrewsenA) July 19, 2012
@DrewsenA Då är det nog femfingerört! "Citat" från Mossberg B. Stenberg L, Nya nordiska floran (Ok m. upphovsrätt?): twitter.com/LinnGustavsson…
— Linn Gustavsson (@LinnGustavsson) July 20, 2012