Saturday, November 3, 2012

Om en Ny Pryl och En kurs där lärandet verkar hålla i sig

Ny Teknik


Befinner mig på ett hotellrum i New York nu på höstlovet. De andra är ute och shoppar och jag passar på att blogga. Jag har nämligen redan spenderat alla mina pengar på en digital kikare. Bilder och filmer från denna kikare hoppas jag kommer att pryda många blogginlägg framöver. Ska ha den med i bilen och fånga de rovfåglar, älgar med mera ofta siktas från bilen påväg från eller till hemmet.

Eget foto

En skräddarsydd guidetur i bergen


Igår besökte vi Catskill Mountains. Det visade sig att en  "klasskompis" till mig från PLENK2010 (en massive open online-kurs som den här bloggen i allra högsta grad var inblandad i) bor just vid Catskill, så via facebook bestämde via att träffas. På så sätt fick vi en guidad tur där uppe i bergen. Här sitter vi på hennes stammisfik uppe på en av bergstopparna. Det här är, tycker jag, ett exempel på hur sociala medier kan berika "verkligheten" och hur en kurs av typen PLENK2010 ger verktyg ( t ex PLN) för att lära vidare långt efter kursens slut.


Eget foto
Området Catskill mountains brukar jag nämna i undervisningen som ett exempel på att det går att tjäna mycket pengar genom naturvård.

Eget foto
År 1996 beslöt man i staden New York att investera nästan en och en halv miljard dollar för att skydda och restaurera vegetationen i avrinningsområdet Catskill Mountains. Ekosystemen i området förser staden med dricksvatten av god kvalitet. Att bygga ett reningsverk skulle ha kostat 5–6 gånger mer. Dessutom skulle det ha tillkommit en årlig driftskostnad på omkring 300 miljoner dollar. (http://www.sou.gov.se/mvb/pdf/Svenska%20Resilience.pdf)


2 comments:

IngridJ said...

Har kikaren en inbyggd kamera? Ska bli intressant att se vad du har i kikaren

Linn said...

Både kamera och filmkamera. Det är hur kul som helst. Här är en bild https://twitter.com/LinnGustavsson/status/265221215797526529