Monday, August 26, 2013

Tre Verktyg med i Google Spreadsheet för Personligt Lärande

Min hypotes är att ju mer informationsflöde vi utsätts för, desto mer tenderar vi att filtrera bort det som inte direkt har med våra egna intressen och oss själva att göra. Iallafall så gäller det mig. Att för allmänbildningens skull ta del av all möjlig information är bara att ge upp.

cartoon from www.weblogcartoons.com

Cartoon by Dave Walker. Find more cartoons you can freely re-use on your blog at We Blog Cartoons.Här är tre verktyg som jag använder för lära mig vissa fakta på ett mer personligt sätt.

1. Istället för att läsa en färdig bok i historia har jag en tidslinje i Google Spreadsheet som jag plockar fram och fyller på när jag hör något intressant.
2. Istället för att läsa en färdig bok om olika djur och växter har jag ett träd i Google Spreadsheet som jag plockar fram och fyller på när jag intresserar mig för någon ny art.

Skärmdump av del av trädet
3. Istället för att läsa en färdig bok om grundämnen så har jag en blank mall av periodiska systemet i Google Spreadsheet som jag kan fylla i med olika teman. Här är ett om grundämnen i kostenDe tre verktygen i i Google Spreadsheet kan jag fylla på med historia, biologi och kemi som jag för tillfället är intresserade av. I somras var jag till exempel och såg en utställning om pelargoner tillsammans med en trevlig bloggbekant, Ingrid. Pelargoner hamnade hamnade då i trädverktyget i  Google Spreadsheet.


2 comments:

IngridJ said...

Bra idéer! Ska testa ditt första tips: tidslinjen.
Hoppas det känns spännande att börja en ny termin.

Mina egen lilla pelargonieutställning på trappan har verkligen gillat denna varma soliga sommar. Vår trevliga dag på Skansen gav inspiration till fler sorter framöver ...

Linn said...

Det som är så trevligt med pelargonier är ju att det är bara ta in dem över vintern sen. Det är kul att börja ny termin, vad det gäller undervisningen. Men usch så mycket annat det är med administration och grejer, det är jag trött på. Hoppas att du har mycket spännande planer inför hösten som man sedan får läsa om på din blogg. Många har nappat på det här med tidslinjen på twitter också. JS Timeline heter verktyget och det har blivit smidigare också.