Sunday, May 25, 2014

10 dagar kvar till ett annorlunda läsår

Nu har jag tio arbetsdagar kvar och därefter ska jag vara tjänstledig ett år! Det är verkligen en förmån att jobba kommunalt och kunna få ta tjänstledigt. Nu måste jag bara se till att verkligen ta vara på det året.

Det jag helst skulle vilja är att vara här ute på landet hela tiden, iförd min favoritskjorta och mjukisbyxor och hålla på med huset, trädgården, växthuset och friluftsliv och kanske studera något på deltid. Tyvärr har jag inte varit eftertänksam nog att spara ihop pengar för att kunna leva på det viset under år. Därför kommer jag att börja med att sommarjobba.

Sen har jag sökt två utbildningar till hösten, en kurs i vetenskapsjournalistik och en kurs i naturvetenskapens didaktik. Jag hoppas även få något deltidsjobb med undervisning i höst. Därutöver vill jag fjällvandra samt vandra Sörmlandsleden. Åka söderut i november och februari. Skaffa höns ska jag göra. Läsa in mig på de nya gymnasiekurserna.

Hoppas det inte blir för mycket så att året bara rusar förbi.


4 comments:

IngridJ said...

Många planer har du! Det blir säkert ett intressant år. Och först önskar jag dig en fin sommar!
Vill du göra en liten tur åt mitt håll så hör av dig! Skulle vara kul att ses igen.
/ Ingrid

Linn said...

Ja, det måste också hinnas med förstås! Gärna på sensommaren så kan vi sitta och fika och ta det lugnt i er trädgård mitt under bästa terminsstartstiden :)

IngridJ said...

Låter kul, hör av dig när du känner att det passar dig! I mitten avåt augusti kan det vara sköna dagar.

Linn said...

Det ska jag göra :-)