Wednesday, June 18, 2014

Idag börjar ett års tjänstledighet

Som sagt så har jag sökt och fått beviljat tjänstledigt ett år. Nog för att jag mestadels gillar mitt vanliga jobb men jag har haft samma tjänst i åtta år så det känns rätt med en paus. I år hade vi ovanligt många och glada studenter så det var en trivsam avslutning. Lite sorgligt är det också att lämna ett så bra arbetslag och även det trevliga ämneslaget. Det är ju inte säkert att jag komma att jobba med just dem igen. De eviga köerna på Essingeleden kommer jag dock inte att sakna.

Blodnäva, eget foto

Hönsen är redan införskaffade (Efter att familjen ryckt in och hjälpt till med att bygga hönshus). Trädgården är under utveckling.

Eget foto


Eget foto


Eget foto
Sommarjobbet är klart. Höstens deltidsjobb som lärare är klart. När det gäller höstens studier har jag inte valt än. Valet står mellan fördjupningskursen Populärvetenskaplig Kommunikation (passar bra för den här bloggen) och Naturvetenskapens Didaktik (passar bra ihop med deltidsjobbet och för att arbeta med de nya gymnasiekurserna).

Förhoppningen är att kunna vara ute i naturen dagtid mer än vanligt och det finns nog god chans till det då jag enbart kommer att undervisa två dagar per vecka samt att studierna delvis är på distans. Paddla mer kajak måste jag göra, har knappt använt kajaken det senaste året.

Olvon, eget foto

Det blir ett knapert år ekonomiskt men förhoppningsvis så roligt och utvecklande, så att det är värt det.

No comments: