Sunday, August 26, 2012

Nytt sätt att organisera, bli uppdaterad och få överblick

En personligt utformad startsida i webbläsaren tycker jag är viktig att ha, för att organisera sig, hålla sig uppdaterad från flera håll och för att få överblick. Att ha Facebook, Twitter eller Blogger som förstasida blir för smalt, då skulle jag missa information. Att ha Googles startsida blir för krångligt då jag måste klicka vidare innan jag ser något.

Länge har jag haft iGoogle som startsida. Där har jag haft utvalda nyhetsflöden, länkar, några få anteckningar, kalender och några andra verktyg. Utan denna startsida min tillvaro på Internet blivit för splittrad. Så här kunde iGoogle se ut:


Nu kommer  tjänsten iGoogle att försvinna från och med den 1 november.
Istället för iGoogle kommer jag att använda tjänsten Google Sites. På Google Sites går det bra att lägga till kalender, RSS-flöden, text, länkar och så vidare. På startsidan lägger jag enbart sådant som jag ofta använder (dagligen).
Så här ser ny sidan i Google Sites ut, som jag ska ha istället för iGoogle:


För sådana anteckningar som jag vill komma ihåg men som jag inte behöver för jämnan använder jag istället tjänsten Evernote.

Har du något annat tips än ovanstående?

4 comments:

IngridJ said...

Har du funderat på Symbaloo?

Linn said...

Nix, ska kolla det också, tack

IngridJ said...

Här är adressen till min startsida, så kan du se hur det ser ut.
http://www.symbaloo.com/mix/ingridswebmix
I mitten kan man ha ett Google-sökfält eller nyhetsflöden.
Sen kan man ha flera webmixar: Jag har en för matte och en för fysik (som jag delar med en kollega som jobbar)

Linn said...

Ja, nu känner jag igen det! Jag testade detta verktyg en gång förut. Det är ju verkligen snyggt. Jag vill dock förutom länkar ha olika rss-flöden direkt på sidan samt googlekalendern och ett anteckningsfält..Vet att vissa använder netwibes också. Ska testa det också nångång när jag får tid