Tuesday, June 21, 2011

Fem Användbara Smartphoneappar

Om du brukar tappa räkningen
Räkna in eleverna på utflykt, inventera läroböcker, naturinventera, räkna ihop poäng på ett prov, brygg kaffe till många och så vidare, utan att tappa räkningen. Ladda ned Click Counter till din smartphone. Du bara pekar på skärmen för varje grej du vill räkna och den svarar med ett klick och adderar 1 till summan.

by willsfca on Flickr cc (by)

Om du vill mäta din puls
Mät den med appen Instant Heartrate. Du sätter fingret mot smartphonens kameralins och får veta din puls på någon minut. Användbart i naturkunskap.

By eyehook.com cc (by)


Om du vill rädda liv
Ha Röda Korsets app för Första hjälpen installerad

First Aid
By 8lettersuk on Flickr cc (by-nc-nd 2.0)

Om du är tidsoptimist och behöver hjälp att planera och organisera dig och koncentrera dig
Appen Autiplan riktar sig till personer med autism men kan vara bra för flera. På Autiplan.com kan du planera återkommande rutiner samt enskilda dagar eller delar av dagar. Fungerar också för lektionsplanering, se exempel nedan. Planeringen kan sedan användas i smartphone eller sparas i pdf-form.


Lektionsplanering gjord av mig med Autiplan


Om du behöver räkna i kemi
Till exempel om du på lab ska förbereda en lösning, späda en lösning, tolka NMR-spektra, beräkna molmassa så har du hjälp av appen Chemistry Helper
by hyku on Flickr cc (by-sa)

2 comments:

IngridJ said...

Trevliga tips! Tyvärr hittade jag varken Chemistry Helper eller Autiplan. Vilken sorts smartphone har du? Kan det vara så att de inte finns för iPhone?

Linn said...

Oj, så kan det vara förstås, det tänkte jag inte på. Jag har en androidtelefon så jag hittade apparna på Android Market.