Thursday, July 15, 2010

”Bravo Britt-Marie” och Tips för att Spara Tid

Bravo Britt-Marie var lärarkommentaren som en kollega fick på sitt slutarbete på en fortbildning. Bara det att hon heter ju inte Britt-Marie..
Visst är det viktigare för undervisning att ta sig tid att ge äkta uppmärksamhet till eleverna än att kunna de senaste digitala finesserna, även om det är kul.
Nu under sommaren finns tid till att pröva allt möjligt inom nya medier och teknik men inte sen. Då är det intressanta sådant som sparar tid snarare än slukar tid. Mina bästa tips för det hittills:
lektion.se (för rekommendationerna som gör det lätt att sovra),google wave (för det var så otroligt enkelt), delad kalender(för det blir så mycket färre missförstånd), självrättande test, när man väl har gjort dem..
Vilka är dina bästa tips som sparar tid?

1 comment:

emmapf said...

Organisera dig! På vilket sätt man än vill göra det, digitalt eller analogt. Så mycket som möjligt digitalt tycker jag, gärna så att man kommer åt det var man än är.

Jag har kollegor som först skriver saker och ting för hand och sedan för in det i våra olika digitala system, och sen klagar de på att allt tar sån tid och det och det kommer inte att hinnas med. Hur orkar de?