Thursday, August 19, 2010

Anmäl dig du också!

Jag har anmält mig till kursen Personal Learning Environments, Network and Knowledge som är gratis och arrangeras av Athabasca University i Kanada. Den startar i mitten av september och verkar gå ut på att man ska lära av varandra.

10 comments:

Anonymous said...

Vill bara säga hur underbart det är att du delar med dig av alla dina kunskaper! Stort tack!!!!

Linn said...

Vilken trevlig kommentar :-)

cwasteson said...

Kan du inte berätta lite mer om kursen (än vad som står på plattformen) - hur kom du i kontakt med den, varför vill du gå den osv. - jag blev så nyfiken!

cwasteson said...
This comment has been removed by the author.
cwasteson said...

Oj, jag ställde några frågor som du redan besvarat ... avsändare och kostnader ... så jag plockade bort kommentaren ... :-)

Kursen verkar jättespännande! Vilket häftigt initiativ och vilken häftig idé! Kul att på nära håll få chansen att se hur det funkar i praktiken!

Men jag får erkänna att jag skräms lite av att allt är på engelska. Det blir ju sådana enorma textmassor att skumma igenom och plocka ut intressanta saker ifrån ... Jag känner onekligen visst motstånd, för min engelska har hunnit bli rätt rostig ... Mest av allt fasar jag inför att skriva på engelska ... Jag har egentligen ganska ont om tid för mina studier, så jag måste vara innerligt effektiv och att skriva på engelska skulle gå rätt knackigt och långsamt ... och kanske vara lite pinsamt? Usch! Hur ser du på språket - är du rutinerad, säker och trygg i engelskan?

SK said...

Jag är med. Jag känner mig inte säker i engelska heller. Men det finns en kurs "IT för lärare" 7,5 hp på DSV, SU. Enkel och praktisk. För de som vill fördjupa kunskaper finns "Digital konpetens..." del II.

MVH/Svetlana

Linn said...

Engelska är verkligen inte min starka sida men det finns ju google translate..kan ju vara bra att öva sig också. Man hoppas ju att det inte blir bara textmassor utan också annat ;-)

Linn said...

Oj jag missade en fråga såg jag. Jag kom i kontakt med kursen via bloggen Flexspan (rekommenderas)Jag vill går den för att jag är en typisk learning by doing-inlärare. Har svårt att ta till mig saker förrän jag varit med om dem i praktiken och jag tycker att det ska bli jättekul att se hur lärarna fixar det här upplägget.

cwasteson said...

Jag håller med och är frestad att försöka hänga på!

Men visst känns det lite knepigt att skriva på knackig engelska på sin blogg här ... Det kan vara svårt nog att uttrycka sina tankar klokt och nyanserat på ett språk som man behärskar ... Hur ska du göra? Fortsätter du med den här bloggen fast på engelska eller gör du en ny för detta nya sammanhang?

Linn said...

Måste väl finnas nåt sätt at automatiskt översätta hela bloggen till engelska och spara den versionen? Håller på att leta efter det