Wednesday, September 1, 2010

Älskar Googlekalendern

den är så mycket bättre än allt annat i kalenderväg. Och nu ska våran skolledning testa "gemensam Outlook-kalender". Är inte det minst 7 år försent? Eller? Men som tur är verkar kalender i Outlook och kalender i Google kunna synkroniseras. Alltid något.

3 comments:

charlotta wasteson said...

Jag är så nyfiken på att höra mer om detta. Jag har inte prövat att ha en digital kalender, för jag förstår inte riktigt vitsen - antagligen har jag inte behov av det alltså - eller är det bara så att jag inte fattat? Kan du inte berätta lite om hur du använder Googlekalendern?

Linn said...

Du är kanske sådan att du kan hålla reda på din papperskalender. Det kan inte jag. Jag tappar bort den eller glömmer den när jag ska ha med den. Och sedan tröttnar jag på min egen handstil när jag är stressad och skriver fult så jag inte ser vad det står. Googlekalendern GÅR inte att tappa bort så länge man har uppkoppling eller mobil. Och eftersom den ligger tillsammans med allt annat "nödvändigt" typ RSS-läsare och så på igoogle så glömmer jag inte heller att titta i den. Sedan att man kan lägga schema i den, bjuda in andra till möte, synkronisera med andras kalendrar för att hitta gemensamma lediga tider gör inte saken sämre :-)

Helen said...

Mycket intressant, kan vara något att tipsa eleverna om eftersom de svär över att kalandern i mobil inte är synkad med schema och lärplattformen. Men det kanske går att lösa med Googlekalendern?

tack för tipset!