Sunday, October 24, 2010

Löjligt enkelt att göra självrättande flervalstest, som det här!

Nu får det vara slut på att göra flervalstesten i instängda Fronter. Det är ju jätteenkelt att göra dem utanför och mer hållbart. Då försvinner de inte när man byter plattform och de är också mer lätttillgängliga.

Här har jag gjort ett litet kort förkunskapstest i Naturkunskap A. Testa själv för att se hur det står till med dina kunskaper i det ämnet. Tar bara 1 minut. Ingen login!


Om det är någon fråga som du tycker är otydlig eller felaktig, eller om du tyckte det var för enkelt eller obegripligt svårt, kommentera gärna.

Själv tycker jag mycket om små enkla självrättande flervalstest för de är tydliga, man måste tänka till och de kan användas för att rama in och skapa struktur. De kan också användas för att bryta av och variera undervisningen på en lektion. Vad tycker du?

Och oj, vad jag gillar när det står "Ingen registrering behövs". "Ingen registrering behövs", det är ett tecken på en bra öppen lärresurs enligt mig.8 comments:

charlotta wasteson said...

Åhhhhh, vad du är bra! Det är ju precis ett sådana här test som jag vill göra med mina elever. Jag vill ha dem utanför plattformar, jag vill inte att de ska behöva registrera sig, jag vill att de själva ska se vad de klarade och vad de missade och jag vill också själv kunna se resultaten - och det kan du väl?

Kan du inte tipsa mer om hur verktyget fungerar eller annat som du tycker skulle vara värt att veta när man vill jobba med det? Heter det testmoz.com?

charlotta wasteson said...

PS. Ska du springa New York marathon?

Linn said...

Hej!Ja, jag kan se resultaten, det heter testmoz.com, just det här verktyget.Hm, springa och springa men jag ska runt iallafall;)

charlotta wasteson said...

Wow! Lycka till! Och tack än en gång för tipset! Jag tror att det var precis det verktyg som jag hittills saknat. Nu ska jag bara testa att göra egna test och se om det är så bra som jag hoppas! :-)

Marianne said...

Bra och trevligt test! Till vår lärplattform (som lever en mycket undanskymd tillvaro) har man inte köpt in den modulen där man kan göra interaktiva tester, så ditt tips är verkligen jätteanvändbart för mig.

MaskinenStefan said...

Härligt!
Precis behövligt verktyg!
Har tänkt på att ett sånt skulle man ha sen jag gjorde en uppgift på min kurs....
Tackar tackar..

Lisa said...

Precis vad jag letade efter, tack! :)

Linn said...

Vad bra!