Wednesday, December 1, 2010

Inga fler bloggfloppar

hoppas jag efter dagens fortbildning med pedagogstockholm.se och Benke Carlsson från publik.se, där vi fick tips om att skriva för webben. Huvudbudskapen var (som jag fattade):
  • Föreställ dig vad dina läsare vill veta. 
  • Pang på rödbetan!
  • Skriv kortfattat!
Vad trevligt att du ville fortsätta läsa:)  Jag känner mig både inspirerad och sänkt efter föreläsningen. Jag förstår att jag själv har skrivit mycket blaj i endel inlägg. Dessutom var det någon som yttrade sig om typ att "det måste ju vara något innehåll, inte bara att folk vill synas". Tänk om jag inte har något innehåll? Men då kan väl folk låta bli att läsa om de tycker det...Jag tycker att Benke har helt rätt i att blogginlägg ska vara korta. Jag som bloggläsare vill gärna veta men inte läsa text i onödan. Å andra sidan kan det ju också vara kul med fördjupning när man läser något som verkligen är intressant, det kan ju bli rätt platt och opersonligt om det blir alltför kort också. Därför testar jag nu bloggers läs mer- funktion vilket jag hittade tips om på den här praktiska bloggen.

2 comments:

IngridJ said...

Hej Linn!
Du behöver inte oroa dig, din blogg har toppenbra innehåll! Jag har mycket att lära här: Hur gör du t ex det här att bara skriva lite text och den som är intresserad kanklicka och få mer? Och dina gula "post-it"-lappar hur gör du dom?

Linn said...

Hej Ingrid. Å vad glad jag blir att du tycker det!

För Läs mer-funktionen:

Gå in på Blogger, Inställningar, Grundläggande och klicka i "Uppdaterad redigerare" vid "Välj inläggningsredigerare". Spara. Nu när du skriver ett inlägg så ser du en knapp som ser ut som ett avrivet papper i verktygsmenyn. Det är Läs mer-funktionen. Obs det tar ett tag för den att fungera sedan du uppdaterat inläggsredigeraren

Den gula post-it-lappen har jag gjort genom att ladda upp en helt vit bild som jag gjort i Paint till photoshop express editor (gratis och webbaserat enkelt program). Sedan har jag valt Dekorera och valt att dekrorera bilden med en post-t som jag skrivit text på. Klart!