Thursday, January 6, 2011

Att vara där energierna finns

är nog väldigt viktigt för att orka jobba som lärare i längden.

Det här är min utsikt i skrivandets stund, en mysig brasa i kaminen


Har det hänt att du suttit på ett fackligt möte eller annat skolrelaterat möte och undrat var glöden och viljan tog vägen?

Varför inte pröva:

  • Att gå med i till exempel forandraskolssverige@groups.facebook.com eller Dela eller gilla Lärare i allmänhet-sidan (beroende på vilken typ av diskussion du söker)

  • Att söka upp och följa några energiska lärare på Twitter


Energin försvinner inte men den byter form och plats ibland.


Själv tror jag att energin till exempel kan försvinna när det blir för mycket prestige i grupper. När ingen vill avslöja hur osäker/otillräcklig man egentligen känner sig. Till exempel att man inte har en aning om hur långt det är till månen när eleverna frågar, fast man har läst naturämnena flera år på universitetet. Eller att man egentligen är rädd för att konfrontera jättegruppen med rökande elever vid ingången till skolan.

Ju fler som kan bjuda på sig själva fast de inte är jättekunniga, duktiga och förstår bäst, eller känner så många, desto högre blir det i tak tror jag.

Hoppas på att prestigelöshet ska prägla de nya grupper för skolintresserade som nu växer fram. Vad hoppas du på?

3 comments:

cwasteson said...

Vilket bra inlägg! Jag tror att det ligger mycket i vad du skriver!

Jag tror också att världen (och inte minst skolvärlden) behöver människor som vill men också vågar erkänna att de inte alltid lyckas.

IngridJ said...

Jag instämmer.
Det är bra att vara där energierna finns. Därför har jag valt att hoppa på fortsättningskursen ... och följa era intressanta bloggar.

Linn said...

Tack för era trevliga kommentarer. Jag instämmer, RSS-läsaren (bloggföljandet) är en riktigt bra energikälla. (Så fortsätt blogga ni två) Samt att gå utbildningar och träffa nya människor, få nya perspektiv. Och det har ju blivit så lätt nu för tiden eftersom distanskurserna på KTH har så bra kvalitet och är flexibla. Ska också hoppa på fortsättningskurs så småningom.