Monday, January 17, 2011

En färdig lektionsplanering i Naturkunskap eller NO

Nu har jag gjort en planering för onsdag förmiddag. Jag kan lika gärna dela ut mitt färdigskrivna dokument här eftersom jag gjort det i Google Docs och då kan det enkelt bäddas in i mitt blogginlägg. Kanske någon har nytta av det eller vill påpeka felaktigheter eller komma med tips? (Fler sätt att bifoga dokument i blogginlägg hittar du här)
Det material som behövs till den öppna laborationen (som jag tagit från upptäckarbyrån) är först och främst stearinljus och trästickor samt vattenglas. Dessutom ha tillgång till några andra kemikalier också, till exempel hushållskemikalier (bra att vara nära ett laboratorium, kök eller affär) Detta kan också fungera som hemlaboration.

(Om övningen ovan skulle gå oväntat snabbt, eller av någon anledning inte fungera så ska vi jobba med Concept Cartoons, man bör alltid ha en plan B:))

Här hittar du motivering till varför det är bra att ha öppna laborationer i undervisningen.

Här hittar du fler öppna laborationer.

Varför ska man göra experiment i skolan?

1 comment:

Linn said...

Jag får dåligt samvete när jag i bloggstatistiken ser att det här är min mest lästa bloggpost. Jag måste därför erkänna att den där laborationen med stickorna fungerade inte speciellt bra. Snarare hemskt dåligt..